טיפים לבחירת מכונות קפה מקצועיות

מכונת קפה מקצועיתכשמחפשים לרכוש מכונות קפה מקצועיות לבתי קפה, מסעדות, קייטרינג וכדומה יש המון פרמטרים שלוקחים בחשבון למשל סוג חומר הגלם שנכנס למכונה, מספר הראשים, האם לרכוש מכונה אוטומטית או חצי אוטומטית ועוד. אך ישנם כמה פרמטרים נוספים שחשוב מאוד לשים לו אליהם כמו למשל הספק המכונה ולחץ המים.

דוד יחיד או כפול?

עבור מכונות קפה מקצועיות עדיף לבחור בדוד כפול. הסיבה לכך פשוטה, כדי לחמם את המים לחליטת האספרסו נדרשת טמפרטורה של 80 מעלות, כדי להקציף את החלב נדרשת טמפרטורה של 95 מעלות. מכונות עם דוד אחד צריכות להחליף בין שתי הפונקציות, פעולה שמאיטה את הכנתה של כל כוס קפה. כאשר יש שני דודים במכונה אין כל צורך בהמתנה.

לחץ המים במכונה

אחת הטעויות הנפוצות ביותר ברכישת מכונות קפה מקצועיות היא השקעה במכונה בעלת לחץ דחיסת מים גבוה במיוחד. בפועל, הלחץ הדרוש לחליטת אספרסו איכותי לא עולה על 10 בר וכל מכונה מקצועית היום מגיעה עם לחץ מקסימאלי של כ-15 באר, די והותר.

מגש חימום כוסות

מגש חימום הכוסות האופייני למכונות אספרסו מקצועיות לא רק תורם לנוחות של מכין ומגיש הקפה, יש לו פעולה חשובה ולא מומלץ לוותר עליו. כאשר מגישים את הקפה חימום הכוס מאפשר לשמור על טמפרטורה אופטימאלית של האספרסו. אספרסו שמוגש בכוס קרה יאבד מטעמו. מגש הכוסות אינו גורם לעלייה בצריכת חשמל של מכונת קפה מכיוון שהוא משתמש בחום שהמכונה יוצרת ממילא להכנת האספרסו כך שאין כל סיבה כלכלית לא לרכוש מכונה עם מגש כוסות.

מצב שמירת אנרגיה

פונקציה קיימת במכונות קפה בינוניות המאפשרת למערכת המכונה להיכנס למעיין 'מצב שינה'. הטמפרטורה בדוד יורדת והמכונה צורכת פחות חשמל. היתרון הגדול כאן הוא האפשרות לשמור על פעילות מינימאלית של המכונה וחיסכון בחשמל. כמובן שחיסכון גדול יותר הוא כאשר מכבים את המכונה אבל במצב כזה יידרש זמן רב עד להפעלה מחודשת.

הספק של מכונות קפה

בדומה לכל מכשיר חשמלי, גם מכונות קפה למשרד כוללות פרמטר של הספק הנמדד ביחידות WATT. ככל שההספק של המכונה גבוה יותר כך היא תפיק יותר כוסות קפה במהירות גבוהה יותר ותשמור על לחץ הדוד בצורה רציפה יותר. עם זאת, צריך לזכור גם שצריכת החשמל של המכונה גדולה יותר ככל שההספק שלה גבוה יותר.

נפח מכל המים של מכונות קפה

נפח מכל המים של מכונות קפה מקצועיות צריך להיות כשני ליטרים לכל הפחות ורצוי אף יותר. ככל שנפח המכל גדל יותר כך הוא דורש ריקון וניקוי לעיתים רחוקות יותר. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון כי לרוקן מכל של כמה ליטרים טובים עשוי להיות לא קל כך שאם אין מישהו שיכול להרים אותו אולי כדאי בכל זאת לשקול מכל לא גדול במיוחד.


Comments